marți, 13 aprilie 2010

Muzica de acasa merge cu tine oriunde ai internet – Windows Media Player 12

V-ati gandit vreodata cum ar fi daca ati putea sa aveti toata muzica la indemana oricand, oriunde? Probabil ca da, si atunci ati achizitionat un iPod de 60GB pe care incapeau cu lejeritate cele mai ascultate melodii/colectii sau chiar filme/seriale. Totusi, daca stam sa ne gandim, aceastasolutie nu e tocmai eficienta deoarece informatia se gaseste pe doua medii de stocare in acelasi timp. In plus internetul este, in multe tari, prezent in aproape toate locuintele sau parcurile publice.
Deci de ce nu ne-am folosi de avantajele internetului pentru a avea la dispozitie oricand colectia audio, sau pozele de la o aniversare, sau poate un clip amuzant de la ultima petrecere?


Se pare ca cineva s-a gandit deja la asta si cu toate ca functionalitatea nu a fost mediatizata cat ar fi trebuit, ea exista si este prezenta in Windows 7, mai exact in Windows Media Player 12 din Windows 7.
WMP 12 permite asocierea unu Windows Live ID cu Biblioteca (Library) Media proprie. Apoi, asociind acest ID la un alt calculator, avem posibilitatea de a naviga prin propria biblioteca (Library).
Sa vedem si cum facem acest lucru:
1. Deschideti Windows Media Player 12

2. Selectati meniul Stream

3. si apoi Link an online ID

4. Apasati link-ul Link Online ID

5. iar in casuta urmatoare introduceti mailul si parola, apoi apasati butonul Sign In

6. Inchideti ferestrele ramase (OK/Close)

7. Mergeti din nou in meniul Stream si acum selectati Allow Internet acces to home media

8. Va aparea un ecran de confirmare a reusitei actiunii

9. Pentru a accesa Biblioteca media de pe alt calculator trebuie sa urmati aceeasi pasi (1-8) iar biblioteca proprie va aparea in meniul Other Libraries