luni, 26 aprilie 2010

Personalizare Windows 7 – teme custom/UXTheme Patcher

Chiar daca personal consider ca interfata Aero arata si bine si este si functionala, imi aduc aminte ca, la inceputurile XP-ului, sau chiar si la sfarsitul lui 98, eram impulsionat de o dorinta puternica de a personaliza interfata sistemului de operare. Chiar cu costul resurselor. Ba chiar printre primele pachete instalate dupa instalarea Windows XP se regasea Brico Pack – Vista Inspirat.


Windows 7 se poate bucura si el de acest tratament, dar anumite fisiere cheie trebuiesc modificate. Este vorba de:




uxtheme.dll

themeui.dll


themeservice.dll


Acestea se gasesc in “X:\Windows\System32\”. Exista si posibilitatea inlocuirii manuale, dar va recomand varianta automata cu ajutorul lui UXTheme Patcher. Ambele variante pot fi descarcate de mai jos:


Download UXTheme Patcher x86/32 bit


Download UXTheme Patcher x64/64 bit


Pentru doritori, pasii instalarii/folosirii sunt insirati mai jos:


0. Dezarhivati fisierul corespunzator sistemului de operare de mai sus (32 bit sau 64-bit)



1. Executati fisierul UniversalThemePatcher.exe cu drepturi de administrator (click dreapta - run as administrator) si selectati limba (engleza):



2. Apasati butonul OK, iar programul va verifica daca sistemul de operare are patch-ul efectuat sau nu. Va afisa informatiile intr-o fereastra:



3. Apasati Yes. Acum veti fi ajunge la interfata principala a programului. Apasati butonul Patch din dreptul fiecarui fisier.




4. Acum veti observa activarea butonului Restore, care va permite restaurarea fisierelor originale in caz de nevoie.



5. Restarteaza sistemul si vei putea folosi orice teme custom doresti pentru Windows 7.


6. Pentru a folosi o tema custom, trebuie sa copiezi fisierul .theme in directorul x:\windows\resources\themes . Acum faceti dublu click pe fisierul .theme iar tema va fi aplicata.



Un exemplu de tema custom aplicata gasiti mai jos:



Poarta numele de “Gel XP Blue” si poate fi descarcata de pe DeviantArt. Alte teme custom ar mai fi Azure sau PDC Longhorn (tot de pe DeviantArt).


via